SAVETI ZA POČETNIKE

U ovom delu bloga detaljno ću opisati rad preko neobux-a.

Kliknite na baner ( sliku ) ispod ovog teksta i započnite svoju registraciju.Postupak registracije

Nakon što ste kliknuli na baner iznad "REGISTRUJ SE" otvoriće vam se stranica kao na slici: Kliknite na polje Register koje je na slici uokvireno crvenom bojom i nakon toga otvoriće vam se stranica kao na naredon slici: 

U polje Username upišite vaš nickname odnosno vaše korisničko ime, npr. Perica.
U polje Password ukucajte vašu šifru, npr. 12345.
U polje Password confirmation ponovite vašu šifru, 12345.
U polje Email unesite vašu email adresu, npr. pera@gmail.com
U polje PayzaPayPal Email ukucajte istu email adresu kao i u predhodnom polju jer to kasnije možete promeniti kada vam bude potrebno..
Ukoliko imate i polje Referer u njega unesite moj nickname: vucha ili ga ostavite prazno.
U polje Brth Year ukucajte vašu godinu rodjenja. Ukoliko ste maloletni ukucajte neko starije godiste jer ako unesete vašu godinu rodjenja bićete odbijeni od neobux-a.
U polje Verification Code prekucajte slova sa slike koja je sa desne strane polja. U mom primeru: FWHLA.
Na kraju štiklirajte I declare to have read... i idite na zeleno dugme Continue.

NAPOMENA: Na neobuxu je dozvoljeno  imati samo jedan nalog na jednom računarau. Ukoliko još neki član porodice ima nalog na neobux-u, ta dva naloga nikada ne smeju biti prijavljivana na istom računaru. Na jednoj internet konekciji dozvoljeno je maksimalno dva naloga na dva različita računara.


Reklame

Nakon registracije dobićete početne reklame koje možete pogledati klikom na ikonicu View Advertisements koja se nalazi u gornjem delu početne strane neobuxa..kao na slici (kliknite na sliku ako želite da je uvećate).Nakon što ste kliknuli na View Advertisements otvoriće vam se sledeća stranica kao na slici.Na ovoj stranici su prikazane sve reklame koje možete pregledati. Sivom bojom kao na slici biće vam obeležene reklame koje ste odgledali, dok one reklame koje možete pogledati biće obeležene zelenom, plavom, ljubičastom ili narandžastom bojom. Na slici je zaokružena jedna od njih. Kada kliknete na reklamu pojaviće vam se neki kružić unutar ove kockice koja obeležava reklamu kao na narednoj slici.Kliknite na ovaj kružić i otvoriće se vaša reklama..kao na narednoj slici.
Sačekajte nekoliko sekundi i kada vam se u gornjem delu pojavi ikonica close, kliknite na nju i na taj način ste završili gledanje reklame.Ukoliko vam je opterećujuće da svakoga dana klikćete sve reklame koje su u ponudi možete kliktati samo na četiri narandzaste reklame koje su prikazane na narednoj slici:


Ukoliko ne klikćete na narandzaste reklame nećete dobijati zaradu od vaših referala i posle odredjenog vremena vaš nalog će biti obrisan. 

Za svaku odgledanu reklamu dobijate 3 AdPrize i 1 points.

AdPrize vam predstavlja potencijalnu šansu za dobijanje odredjenih nagrada. Ovde takodje gledate reklame ali ne za direktnu zaradu već kako bi ste dobili neku od nagrada. Nagrade mogu biti novčane (od 0,25 do 50$), u poenima (od 10 do 10000 points) i možete dobiti golden članstvo na neobuxu koje vredi 90$ ( golden članstvo vam donosi 30% bonusa na sav novac koji zaradite resavanjem mini zadataka). Ove nagrade se dobijaju mimimum jednom nedeljno.

Nakon svake odgledane reklame pored ikonice View Advertisements stajaće ikonica AdPrize. Kliknite na nju pa na broj koji će vam se pojaviti u zelenom kvadratu u gornjem desnom uglu.. kao na sledećim slikama.
 


Nakon toga pokrenuće vam se reklame vezane za AdPrize. Identične su kao i obične reklame samo što kada odgledate jednu reklamu možete odmah kliknuti na ikonicu next i automatski pokreneti narednu AdPrize reklamu, dok kod običnih reklama morate kliknuti na svaku posebno (na sledećoj slici je prikazana AdPrize reklama i obeležena je ikonica next).


Points vam mogu zameniti novac na neobuxu. To znači da sve što možete kupiti novcem, možete kupiti i poenima ( produžiti vreme trajanja vaših referala, kupiti golden članstvo i td. ).

Golden člansvo donosi odredjene privilegije. Po meni jedna od najbitnijih je povećanje bonusa na vašu zaradu od mini jobova. Standard članovi imaju 15% bonusa, dok golden članovi imaju 30% bonusa na zaradu od mini jobova. Pored toga povećava vam se i zarada od vaših klikova na reklame kao i od klikova vaših referala. Detaljna statistika prikazana je na narednoj slici:


Za golden članstvo potrebno je sakupiti 30000 poena ili ga možete kupiti za 90$ (postoje i popusti oko praznika).

Mini Jobs

Mini Jobs su mali poslovi razlicitih karakteristika. U početku ovi poslovi su slabo plaćeni, a početniku je potrebno dosta vremena samo dok pročita instrukcije i dok se snadje kako da počne. Potrebno vam je strpljenje i dobra volja jer je svaki početak težak. Nakon nekoliko dana počećete da ostvarujete sve bolje i bolje rezultate i ovi zadaci biće vam sve lakši i lakši (naravno prednost imaju oni koji dobro poznaju engleski jezik).  Mini jobovi se plaćaju od 1cent do 5dolara po zadatku i na ovaj način možete zaraditi od 1 do 5dolara po satu.

Po meni, najbolji browser za mini jobove je chrom jer preko njega možete da prevedete bilo koju stranicu automatski. Stranice prevodite tako što kliknete desni click na stranicu koju želite da prevedete i izaberete opciju  "Prevedi''

Kako biste došli do vaših mini zadataka kliknete na ikonicu Offers, pa zatim Mini Jobs koja se nalazi u gornjem delu početne stranice neobux-a..kao na slici.


Nakon toga otvoriće vam se stranica sa spiskom zadataka kao na sledećoj slici.


1. Brojem jedan ozbačena vam je kolona sa nazivom vaših mini jobova.
2. Brojem dva označena je kolona u kojoj je prikazano koji vam je level potreban da bi ste mogli da odradite taj mini job ( više o potrebnom levelu možete pročitati u daljem tekstu ).
3. Brojem tri označena je kolona u kojoj je prikazano koliko je taj posao plaćen po svakom tasku koji odradite.
4. Pod brojem četiri označena je kolona koja prikazuje broj taskova u ovom mini jobu.
5. Brojem pet označen je broj poslova koji vam je trenutno dostupan.
6. Brojem šest su označeni vaši potencijalni poslovi koje vi trenutno ne možete odraditi zbog malog levela.
7. Brojem sedam obeležen je ID broj zadatka.

Ako trenutno nemate ni jedan mini job na raspolaganju sve kolone će vam biti prazne i tada ćete moći da vidite samo vaše potencijalne poslove ( označeno brojem 6 na slici ).

Za registraciju na CrowdFlower kliknite OVDE.

CrowdFlower je sajt na kome se nalaze mini jobovi. Ovaj sajt vam za svaki odradjeni task u roku od samo nekoliko sekundi uplaćuje novac na neobux. 
Ponekad se desi da se na CrowdFlower registrujete i pre nego što dobijete zadatke na neobux-u. U tom slucaju samo se ulogujte.

Kada otvorite vaš prvi mini job on će izgledati kao na sledećoj slici.1. Broj jedan označava koliko strana ima ovaj task.
2. Broj dva označava koliko je potrebno tačnih odgovora.
3. Broj tri označava ikonicu na koju kliknete ako niste u mogućnosti da odradite zadatak pa želite da odustanete i pritom ništa ne gubite jer možete opet pokrenuti taj zadatak.
4. Broj četiri označava vaš nick sa padajućim menijem.
5. Broj pet označava vreme za koje morate da odradite task ( uvek ima i previše vremena).
6. Brojem šest obeležen je taster pomoću kog možete otvoriti i zatvoriti instrukcije koje vam detaljno opisuju šta se od vas traži da uradite u tom zadatku.  Trudite se da ih u početku pažljivo čitate, a kasnije možete i bez instrukcija znati šta se od vas traži kada su u pitanju zadaci koji se ponavljaju.

Kada kliknete na vaš nick ( obeležen brojem 4 na predhodnoj slici ), pa na Dushboard otvoriće vam se stranica kao na narednoj slici.


Na ovoj stranici prikazana je vaša statistika.
1. Brojem jedan označen je broj zadataka koje ste do sada odradili.
2. Brojem dva označen je broj tačnih odgovora u odnosu na ukupne ogdovore koje ste dali.
3. Brojem tri označeno je koji ste trenutno level.
4. Brojem četiri označen je procenat tačnosti vaših odgovora.

Uslovi za dobijanje odredjenog level-a su sledeći:

1. Za level 1 potrebno je:
- odraditi 5 razlicitih zadataka ( na slici iznad obeleženo brojem 1 ) 
- odgovoriti na 100 pitanja ( na slici iznad obeleženo brojem 2 )
- imati ukupan procenat tačnosti iznad 75% ( na slici iznad obeležen brojem 4 )

2. Za level 2 potrebno je:
- odraditi 10 različitih zadataka 
- imate ukupan procenat tačnosti bude 80%.

3. Za level 3 potrebno je:
- odraditi 10 različitih zadataka
- imati ukupan procenat tačnosti iznad 85%.

Ukoliko ispunite odjednom sve uslove može se desiti da odmah dobijete lvl2 ili lvl3.

Ako pogrešite u nekom zadatku, nemojte odustajati već sagledajte vašu grešku kako ne biste pogrešili narednog puta. Ukoliko kviz u nekom zadatak ne uradite kako treba     
( expelled mode ) i dobijete poruku  ''Your accuracy is too low.'' ne sekirajte se jer će vam se taj zadatak obnoviti za nekoliko nedelja pod novim ID brojem tako da u suštini ništa nije preveliki problem.

Expelled mode je prikazan na sledećoj slici.


Na samom startu imaćete mali broj zadataka koje možete raditi. Može se desiti da prodje nedelju dana i da ne dobijete ni jedan zadatak za početnički level0 dok za ostale level-e posla ima svakodnevno. Moj savet je da se ne opterećujete time da li ima zadataka ili ne već da opušteno radite zadatke kad ih vidite u ponudi i za dvadesetak dana ćete doći do 1. levela. Kako napredujete i dobijate level-e tako će se i broj poslova povećavati. Opet ponavljam, bitno je samo da budete strpljivi i uporni. Verujte mi na reč, isplatiće vam se.

Nakon registracije na neobux pošaljite mi vaš username na mail vuchapro@gmail.com i poslaću vam detaljno upitsvo ( ukoliko ga još uvek niste dobili ) sa savetima koji će vam pomoći da brže dobijete vaše levele.

Prostom računicom dolazimo do zaključka da ako dnevno radimo zadatke ( koji su najmanje plaćeni, jer uvek volim da izračunam minimalnu zaradu, a sve što zaradim preko toga je još bolje) po 8 časova možemo zaraditi i do 240$ mesečno, samo od mini jobova. 
Zarada = 1$ * 8h * 30dana = 240$ 

U zavisnosti od toga koliko mini zadataka odradite zavisiće i vaša zarada.

AdAlert
Na samom startu najbolje je da instalirate AdAlert. AdAlert je toolbar koji vas obaveštava zvučnim signalom ukoliko vam je pristigla neka nova reklama na neobuxu, dok vi radite neke druge stvari na vašem računaru. Na ovaj način vi niste u obavezi da pratite stanje na neobuxu jer AdAlert to radi za vas.

AdAlert instalirate na sledeći način: kada otvorite početnu stranicu neobuxa u donjem desnom uglu imaćete ikonicu pod nazivom AdAlert kao na slici. (kliknite na sliku ako želite da je uvećate)


Kliknite na AdAlert ikonu i otvoriće vam se sledeća strana kao na slici. (za uvećanje kliknite na skilu)


Odaberite ikonicu browsera koji vi koristite i dodajte AdAlert u vaš browser. Nakon toga restartujte vaš browser kako bi AdAlert postao aktivan.

Referali
Referali su ljudi koji se registruju na neobux preko vas ili ih jednostavno vi iznajmite preko neobux-a kako bi radili u vašu korist. Iznajmljivanje referala se plaća 0.2$ po referalu, a najmanji paket referala koje možete iznajmiti je 3. Tako da za prvo iznajmljivanje vam je potrebno 0.6$. 
Moja preporuka vam je da referale rentirate na 240dana jer tada ostvarujete najveći popust, a samim tim i najveću korist. Kada dodjete do 300 referala vaša mesečna zarada bi se kretala od 45$ do 65$ samo od njih. Da bi ste ovo zaradili potrebno je da kliknete 4 narandžaste reklame svakoga dana jer bez njih nemate zaradu od referala. 
To je znači minimum 45$ mesečno, a vi sve što treba da uradite je da kliknete svakog dana 4 reklame, što vam oduzima manje od 2min. Po mom mišljenju ovo je solidna zarada u odnosu na uloženo vreme.
U početku je zarada mala, dok ne kupite desetak referala ali kasnije sve ide lakše i bolje samo je potrebno da se malo potrudite i da budete uporni.
Iskreno ja sa kupljenim (rentiranim) referalima nisam zadovoljan ali svako ima svoju strategiju. Vidim da po raznim forumima i blogovima ljudi hvale kupljene referale ali ja se u tome nisam našao. Moj savet je da se u početku oslonite isključivo na mini jobove i na dovodjenje direktnih referala ako ste u mogucnosti, a kasnije kad zaradite novac i malo bolje upoznate neobux sami ćete odlučiti da li da ih kupujete ili ne.
Kada su direktni referali u pitanju njih možete dovoditi tek nakon 15dana provedenih na neobux-u i nakon 100 pregledanih reklama. Do linka za direktne referale dolazite na sledeci način: prvo kliknete na View Advertisements pa nakon toga na plavi kvadratic koji je prikazan na sledecj slici.


Kada kliknete na taj plavi kvadratic otvoriće vam se novi prozor u kome će biti link za direktne referale. Ako vam na samom početku ova opcija nije dostupna dobićete je posle 15dana rada na neobuxu.
Najbolje bi bilo da svakog vašeg direktnog referala detaljno upoznate sa radom neobux-a i što bolje naučite kako se zaradjuje novac jer ako ga ne uvedete u posao nećete ni vi imati koristi od njega. To znači da što više zaradjuje vaš referal to ćete i vi više novca dobijati jer vam neobux placa 12% od zarade vaših direktnih referala.

Ukupna zarada
Da vidimo koliko možemo da zaradimo od svega ovoga. 
Računica je sledeća:
Reklame 1$, AdPrize 50$, Mini jobs 240$, Referali 45$. 
Ukupno = 336$

Ukoliko imate neko pitanje možete ga postaviti u delu Pitanja i odgovori.

Ako sam uspeo bar malo da vam pomognem podelite ovo sa vašim prijateljima na Facebook-u i Twitter-u jednostavnim klikom na sličice ispod ovog teksta.